Over ons
In 1953 start Ed Noordegraaf een kleine stroopwafelbakkerij aan de Nieuwe Markt in de binnenstad van Gouda. Voor de naam van de onderneming gebruikt hij de eerste letters van zijn voornamen en de eerste twee letters van zijn achternaam: E-Wé-No.
De stroopwafels bestaan uit alleen de allerbeste ingrediënten, kunstmatige stoffen worden niet toegevoegd. Het unieke recept van de Eweno stroopwafel is al gauw een groot succes. Ed’s broer Hans en zoon Eddy komen in de zaak en bakken de lekkernij ook buiten Gouda op vele markten en braderieën.
Het bedrijf groeit, verhuist naar Alphen aan den Rijn en krijgt een ambachtelijke stroopwafellijn met een productie van 3600 stroopwafels per uur. Ed’s echtgenote Jeanne werkt ook mee en bakt elke vrijdag stroopwafels op de markt in Amstelveen. De populariteit van de oer-Hollandse stroopwafel stijgt ook in het buitenland. Ed bakt stroopwafels op vele buitenlandse beurzen en haalt hiermee geregeld het nieuws.
Ook zoon Patrick komt in de zaak en neemt in 1987 de bakkerij over. Het bedrijf blijft in Alphen aan den Rijn gevestigd, maar de productie verhuist in 1996 naar een moderne bakkerij in Waddinxveen. De reguliere stroopwafel krijgt twee varianten: de mini-stroopwafel en de superstroopwafel. De roomboterstroop kruipt waar het niet gaan kan, want ook kleindochter Samenda komt in de zaak. Ze runt de kraam op de Rijswijkse markt. In 2020 wordt aan onze website een webshop toegevoegd en vanaf dat moment kunnen onze stroopwafels ook online besteld worden. In 2022 wordt de Eweno VEGAN stroopwafel geïntroduceerd, een variant zonder ei en melk (roomboter) in de receptuur.
Nog steeds worden onze producten op ambachtelijke wijze gebakken en op de markten begroeten wij nog dagelijks klanten van toen. Van hen soms zelfs al de derde generatie. Allemaal verknocht aan de kwaliteit van onze heerlijke, verse Eweno stroopwafels.